
Manuel, vasıflı operatör gerektiren makinelere oranla oldukça hassas, karmaşık işlemleri yapabilme kabiliyetine sahiptir ve üretimde süreklilik sağlar. Savunma Sanayisinin sürekli ihtiyacı olan nitelikli teknik eleman eksiğini azaltarak ve üretim maliyetlerini düşürerek tasarruf sağlar. Yurtdışı rakiplerine karşı rekabet avantajı sağlayarak milli ekonomiye destek olur.
Akıllı makinelerin beyin ve sinir sistemi olarak nitelendirilen, makine teknolojisinin ana kalemi CNC kontrol ünitesi ve tahrik sistemleri hem dışa bağımlılığı azaltmak hem de cari açığı kapatmada makine sektörü için kritik bir gelişmedir. Üretimde yenilikçi yaklaşımların ve çağdaş teknolojilerin kullanılarak dijital dönüşüm kavramıyla yeni nesil CNC kontrol ünitelerinin tamamen yerli imkanlarla üretilmesi milli Savunma Sanayisinde ihtiyaç olan açığı kapatacaktır.
Bu sayede, Türkiye'nin CNC makine ve robot sektöründe ihtiyaç duyulan yerli servo sistemler, yüksek hassasiyetli tahrik sistemleri, yataklama elemanları, spindle ve sürücüleri, robot kontrol üniteleri gibi birçok alanda gelişmelere de kapı açılacaktır.
Sektörel

Savunma Sanayi Başkanımız Sn. İsmail DEMİR'in SAHA Expo Değerlendirmesi

BUSINESS TURK Haluk Bayraktar Röportajı
Türkiye’nin savunma sanayi, SAHA İstanbul 2020 değerlendirmesi, 2021 beklentileri

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar'ın Defence Turk Dergisi ile Yaptığı Söyleşi

Savunma Sanayinin 2020 Yılının Değerlendirmesi ve 2021 Hedefleri

Ambargolarla güçlenen Türk savunma sanayiinin gelişimi

Olağan dışı durumlar, olağan dışı stratejilerle çözülür
