SABANCI ÜNİVERSİTESİ TÜMER

Türkiye’nin en yenilikçi ve araştırma odaklı üniversitelerden biri olarak uluslararası alanda kabul gören Sabancı Üniversitesi (SU), 2016 yılında Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni (SU IMC) kurdu.

SU TÜMER, laboratuvar test, prototip üretim, tasarım ve simülasyon hizmetleri, araştırma ve geliştirme hizmetleri kapsamında kompozit malzemeler, eklemeli imalat ve robotik üretim alanında tasarım, imalat, montaj ve süreç prototipleme hizmetleri sunan endüstriyel ölçekli araştırma ve teknoloji geliştirme merkezidi. Ayrıca, üretim teknolojileri alanında hükümet kuruluşlarına ve sanayi şirketlerine danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmaktadır.

SU TÜMER, temel ve uygulamalı araştırma, ürün geliştirme, lisansüstü ve yaşam boyu eğitim için tesis sağlamak amacıyla 35 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilmiştir. Ayrıca, kompozit üretim teknolojilerinde kuluçka hizmetlerinin yanı sıra ticarileştirme fırsatları için bir merkez olarak hareket etmektedir. SU TÜMER, 15 öğretim üyesi, 90’dan fazla lisans ve lisansüstü öğrencisi ve yaklaşık 40 araştırmacı, mühendis ve idari personel istihdam kapasitesine sahiptir.

SU TÜMER, akademi ile endüstri arasında en iyi üniversite ve endüstri işbirliği uygulamalarıyla küresel bir köprü olmayı hedeflemektedir. SU TÜMER ve Kordsa’nın işbirliğiyle kompozit teknolojileri alanında ilk üniversite ve sanayi işbirliği kurulmuş olup, iş modeli ve öncülerinden biri olan “Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi” (KTMM) adıyla dünyada kompozit teknolojileri geliştirme merkezleri arasında Türkiye’nin öncüsü olmuştur. KTMM savunma ve havacılık alanlarında ihtiyaç duyulan kompozit malzeme tedariği ve üretiminde ülkemizin dışa bağımlılığını büyük ölçüde ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

SU TÜMER, küresel alanda, özellikle havacılık, savunma, otomotiv, denizcilik, enerji, tekstil, spor ve medikal ekipmanlar gibi çeşitli alanlardaki sektör oyuncularıyla diğer işbirliklerini kurmayı amaçlamaktadır.

Akademi ile endüstri arasında en iyi üniversite ve endüstri işbirliği uygulamalarıyla bir köprü olmayı hedeflemekte ve özellikle havacılık, savunma, otomotiv, raylı sistemler ve denizcilik gibi alanlardaki sektör oyuncularıyla işbirliklerini kurmayı amaçlamaktadır.

Havacılık ve Uzay alanında üretim standartı olan AS9100 sertifikasyonu ve ISO 17025 test akreditasyonuna sahip dünyadaki sayılı merkezlerden biridir.