ASİSGUARD, SONGAR silahlı drone ihracatına devam ediyor

 

Türkiye’ye savunma alanında özgün, yerli ve milli ürünler kazandıran Asisguard ihracat başarılarına yenilerini ekliyor.

 

Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen ASİSGUARD Genel Müdürü M. Barış Düzgün, Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan yenilikçi askeri drone’lar ve askeri kara araçları için elektronik sistemler geliştiren ASİSGUARD’ın 2022 yılı için planlarını ve hedeflerini anlatırken, 2021 yılı için ise değerlendirme yaptı. Genel Müdür M. Barış Düzgün öncülüğündeki ASİSGUARD ekibi şirketin güncel faaliyetleri ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayarak önemli bilgiler verdi. SONGAR sisteminin geliştirilmesine devam edilirken ihracata yönelik faaliyetlerin ve sisteme yönelik ilginin arttığını ifade eden Düzgün, 2022 yılı sonuna kadar 30+ adet SONGAR silahlı drone sisteminin ihraç edilmesinin hedeflendiğini söyledi. SONGAR sistemi halihazırda 6 farklı faydalı yükle görev icra edebiliyor. SONGAR drone sistemi; makineli tüfek, bombaatar, havan mühimmatı ile birlikte toplumsal olaylara müdahale konfigürasyonuyla da geniş bir yelpazeye sahiptir.

 

Afrika’ya SONGAR İhracatı

 

Asisguard’ın güvenlik güçleri tarafından da sahada başarıyla kullanılan ve sürekli geliştirilen SONGAR drone sisteminin ihracatına yönelik bir Afrika ülkesi ile sözleşme imzalandı. Savunma sanayindeki faaliyetlerine katma değerli teknolojiler geliştirerek yerel ve küresel çözümler üretme vizyonuyla devam eden Asisguard, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan ilk millî silahlı drone sistemi SONGAR’ı ihraç etme başarısını gösterdi.

 

 

 

Asisguard Genel Müdürü Mustafa Barış Düzgün, gelişme ile ilgili olarak, “2 ülkeye Songar’ı ihraç ettik. 3 farklı ülke ile ciddi görüşmelerimiz var, sözleşme imzalama aşamasına geldik.” diyerekten yeni ihracatların da yakın olduğunu belirtmişti. Bahse konu ihracatlarda SONGAR faydalı yük olarak otomatik makineli tüfek taşıyacak. Önümüzdeki süreçte farklı faydalı yüklere sahip SONGAR sistemlerinin de ihracatı söz konusu.

 

 

Türk Savunma Sanayii’nin yenilikçi sistemlerinden olan SONGAR’a otomatik makineli tüfek ile bombaatar özelliklerinin eklenmesinden sonra TÜBİTAK SAGE’nin mühimmat sistemi TOGAN’ın da teçhiz edilmesi Songar’ı; sahada daha güçlü ve maliyet etkin bir yapıya kavuşturdu. SONGAR’ın kara aracına entegre edilmesi ise; ürün geliştirme yol haritasında önemli bir aşamanın daha tamamlanmasını sağladı.

 

 

Askerî teknolojik sistem SONGAR, otomatik makineli tüfek ile teçhiz edilmiş 3 kilometre yarıçaplı bir menzil içinde görevi icra ediyor. Gerçek zamanlı görüntü aktarım sistemine sahip olan SONGAR; tekli veya çoklu drone sistemiyle, hedef bölgenin belirlenmesi, tehdidi etkisiz hale getirme, operasyon sonrası hasar tespiti gibi kritik birçok görevi yerine getiriyor.

Kaynak