TAWAZUN: ‘SAHA EXPO Bizim İçin Çok Önemli Bir Deneyim Oldu’

Tawazun'un kuruluşundan günümüze faaliyetleri hakkında kısaca bilgi veren Tareq Al-HOSANI, 30 yılda 12 farklı sektörde 111'den fazla yatırım yaptıklarını söyledi. “Aslında her şey 1992'de BAE Offsets Group kurulduğunda başladı. Çok başarılı bir gelişme döneminden sonra, BAE Offsets Group, Tawazun Ekonomik Konseyi olarak yeniden adlandırıldı. 30 yıllık başarılı yolculuğumuzda BAE'nin ekonomik büyümesinde önemli katkılarda bulunduk. Tawazun, nihayetinde 12 farklı sektörde 111'den fazla şirket ve yatırım aracının kurulmasına katkı sağlamıştır.”

Bugün savunma sanayiinde küresel, bölgesel ve yerel olarak büyüdüklerini belirtti. "BAE'nin şu anda 40'tan fazla ürünü ve savunma sektöründe faaliyet gösteren çeşitli ürün ve hizmetler sunan 70'in üzerinde şirketi var. Bu şirketlerin çoğu, yerel ve uluslararası firmalarla stratejik ilişkileri ve ortaklıkları bulunmakta. Ürettikleri yüksek kalite ürünlerle küresel pazarlarda rekabet avantajına sahipler."

Savunma sanayii alanında BAE ve Türkiye arasındaki ilişkilere yönelik değerlendirmelerde bulunan Tareq Al-HOSANI, Mayıs 2022'de Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında savunma sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik iki niyet mektubu imzalandığını vurguladı. "Bu yıl Mayıs ayında Savunma Sanayii Başkanı Sayın Prof. Dr. İsmail DEMİR ile beraber iki ülke arasında Savunma Sanayii İşbirliği Niyet Mektubu imzaladık. BAE ile Türkiye arasında onlarca yıllık ve git gide daha da güçlenen önemli bir ticari ilişki mevcut. Mayıs ayında imzaladığımız niyet mektupları da ilişkimizde gördüğümüz ortalık düzeyinin bir yansıması. Savunma sanayii ilişkilerinin daha da geliştirilmesi her iki ülke için de faydalı olacaktır."

Son olarak Tawazun'un SAHA EXPO 2022'ye katılımı hakkında açıklama yapan Tareq AL-HOSANI, SAHA EXPO'nun kendileri için çok önemli bir deneyim olduğunu vurguladı. "Burada bulunmaktan büyük keyif aldık, güçlü ilişkiler kurduk ve savunma sektöründe daha büyük iş birliği fırsatlarını değerlendirdik. SAHA EXPO bizim için çok önemli bir deneyim oldu. SAHA EXPO'ya tekrar katılmayı dört gözle bekliyoruz."