SAHA İSTANBUL’UN YÖNETİCİ GELİŞTİRME PROGRAMI SAHA MBA 4. DÖNEMİ İLE BAŞLIYOR

 

SAVUNMA SANAYİNİN YENİ LİDERLERİ SAHA MBA’DEN MEZUN OLUYOR

 

Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri sanayinin Avrupa’daki en büyük savunma havacılık kümelenmesi olan SAHA İstanbul’un sektöre liderler yetiştiren SAHA MBA programı 3. Dönem mezunlarını verdi. Savunma sanayinin liderlik okulu olarak tanımlanan SAHA MBA, TÜBİDAK TÜSSİDE iş birliği ile dünyanın en prestijli MBA programlarına denk içerik ve yöntemlerle eğitim veriyor. Sektörün başarılı isimlerinin ve ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, Türkiye Uzay Ajansı, BAYKAR  gibi önemli yapı taşlarının yöneticilerinin de eğitim verdiği SAHA MBA, aynı hızla 4. Dönem eğitimlerine başladı.

 

SAHA İstanbul’un Ekosistem Tecrübesi ve TÜBİTAK TÜSSİDE’nin eğitim tecrübesi ile oluşturulan SAHA MBA Yönetici Geliştirme Programı 3. Dönem Mezunlarını verdi. 2019 yılında TÜBİTAK TÜSSİDE ile iş birliği içinde dünyanın en prestijli MBA programlarına denk içerik ve yöntemlerle hazırlanan SAHA MBA Yönetici Geliştirme Programı, 2021 – 2022 döneminde, 4 ana temada 45 eğitim başlığı ve iş yönetimi simülasyonu, profesyonel mentörlük ve vaka modülleri ile sektörün yeni lider adaylarına kapsamlı bir eğitim verdi.

 

 

SAHA MBA 3’üncü programında; sektör liderleri ve bürokratların tecrübe paylaşım oturumları şeklinde verilen ek derslerin yanı sıra, iş dünyasıyla temas halinde olan ve konusunda en iyi yerli ve yabancı akademisyenler, profesyonel eğitmenler ve TÜBİTAK TÜSSİDE’nin uzman kadrosu ile seçkin bir program uygulandı. 2020 yılında 252 saat, 2021/ 2022 yılında 328 saat eğitim ve ek modülleri eğitimi veren SAHA MBA, 2021/2022 döneminde üst düzey bürokrat ve sektör liderleri eğitimleri ile toplamda 350 saatlik ders verdi.  

 

İleri teknoloji üreten ve dünya ile yarışan yerli savunma, havacılık ve uzay teknolojileri firmalarının yöneticilerinin ihtiyaçlarını ve dünya standartlarının dikkate alınarak hazırlanan SAHA MBA, evrensel yönetim yaklaşımlarını kendi yönetim dinamiklerini harmanlayarak Türkiye’de bir ilk’e imza atıyor.

2021/2022 üçüncü dönem mezunlarını veren SAHA MBA Programı, 4. Yılında ise 413 saatlik seçkin programa ve modülleri ile yeni bir döneme başlamaya hazırlanıyor.  

 

SAHA MBA; DÜNYA SIRALAMASINDA 10 MBA’DEN  BİRİ OLACAK

 

“Dünyanın en iyi 10 MBA’den biri olmayı hedefliyoruz”

SAHA MBA Programı’na sektör yöneticilerinin ve yönetici adaylarının yoğun bir ilgi gösterdiğine dikkat çeken SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, “Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin, dünyanın ve Türkiye’nin önemli üniversitelerden öğretim üyelerinin ve sektörden tecrübeli eğitmenlerin yer aldığı uluslararası kaliteye sahip eğitim kadromuz ve müfredatımızla bir ilki gerçekleştiriyoruz. Katılımcılara uluslararası bir bakış açısı ile rekabet edebilme kabiliyeti kazandıran 2021 programımızı, İstanbul’da Bilim Üsküdar’da, Ankara’da Teknopark Ankara’da ve Gaziantep Sanayi Odası olmak üzere 3 merkezde gerçekleştirdik ve oldukça yoğun bir katılım aldık. Harvard, Oxford, Stanford, London Business School gibi dünyanın önde gelen okullarının aralarında bulunduğu on beş üniversitenin MBA programlarını inceleyerek hazırladığımız SAHA MBA ile 5 yılda dünyanın 10 MBA’den biri olmayı ve ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkılarımızı geleceğin yöneticileri yetiştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

 

ÜST DÜZEY BÜROKRAT VE SEKTÖR LİDERLERİ SAHA MBA’DE EĞİTİM VERDİ

SAHA MBA 2021-2022 döneminde SAHA MBA’de ders vererek üst düzey bürokrat ve sektör liderlerimiz tecrübeleri ile katkılar sundular. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali TAHA KOÇ, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal SAMİ TÜFEKÇİ, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih KACIR, ASELSAN YK Bşk. ve Gn. Md. Haluk GÖRGÜN, TUSAŞ Gn. Md. Prof. Dr. Temel KOTİL, Roketsan Gn. Müdürü Murat İKİNCİ, STM Gn. Müdürü Özgür GÜLERYÜZ, Havelsan Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif NACAR, TUA Başkanı Serdar Hüseyin YILDIRIM gibi birbirinden değerli, sektörün içinde olan, dinamikleri çok iyi bilen sektör liderleri ile tecrübe aktarımları gerçekleştirildi.

 

 

SAHA MBA’DE YÖNETİCİLER HANGİ DERSLERİ ALIYOR

SAHA MBA’de 45 ders başlığında katılımcılar;

Kurumu yönet temasında,

Kurumsallaşma, Stratejik Yönetimin Esasları, Stratejik Bakış Açısıyla Kurumsallaşma Süreç ve Sistemleri (EFQM, ISO), Stratejilerin Uygulanması ve Değişim Yönetimi, Dijital Teknolojilerinin İşletme Yönetiminde ve İş Süreçlerinde Etkin Kullanımı, Prospektif Karar Verme Modelleri, Yöneticiler İçin Finans Yönetimi, Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma Uygulamaları ve Aile Anayasaları ile  Yönetimin Profesyonelleşmesi, Kurumsal Şirketlerde Performans ve Kariyer Yönetim Sistemleri,

İşi Geliştir temasında,

İhracat Stratejileri ve Uluslararası Pazarlama Yönetimi, Dijital Platformlarda Pazarlama Uygulamaları, Ürün Yönetimi, Ürün fiyatlandırma, Yalın Üretim, İhracat Stratejileri ve Uluslararası Pazarlama Yönetimi, Stratejik Marka Yönetimi, Kalifikasyon Test ve Sertifikasyon, Ulusal ve Küresel Satış Sözleşmeleri Hukuku, Pazar Dinamikleri Işığında İş Geliştirme, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları, İşbirliği Yönetimi ve İş Ortaklığı Oluşturma, İşbirliği Hukuku, Çevik Proje Yönetim Yaklaşımları, TRIZ Yöntemi İle Hızlı Problem Çözme

Yönetici Yönünü Geliştir Temasında,
Geleceğin Şirketlerinde İnsan Yönetim Becerileri, Yöneticiler İçin Liderlik Felsefesi Geliştirme, Yönetici Gözüyle Uyuşmazlık Yönetimi, Kişisel İmaj Yönetimi ve Zarafet, Yöneticiler İçin Davranış Bilimi, Geribildirim Kültürün İncelikleri, Hikayeleştirme ve Spontan Davranış Becerileri, Etkili Sunum ve Topluluk Önünde Konuşma

İnovasyon ve Ar – Ge Kültürü ile Bütünleş Temasında

Bilimsel Yaratıcılık İklimi Oluşturma, Gelişen Teknolojiler ve Teknolojik Trendlerin İzlenmesi, Patent Bilgisinin Proje Fikri Geliştirmede Kullanımı, İnovasyonun İşletmelerde Kültür Olarak Yerleştirilmesi, Aile İşletmeleri İçin Teknolojik İnovasyon Yönetimi¸ Kurumsal İşletmeler İçin Teknolojik İnovasyon Yönetimi, Ar-Ge Proje Yöneticilerini Yönetmek

 

İş Simülasyonu

SAHA MBA’de İş simülasyonu dönem başında ve dönem sonunda toplamda 93 saat uygulanmaktadır.
Simülasyonla, katılımcılar ekipler halinde yarışarak; bir Şirket yönetiminin tüm fonksiyonlarını kapsayan değişkenleri ile web tabanlı dijital platform üzerinden, simüle edilen pazarda birbirleri ile rekabet eden sanal şirketlerini yönetmektedir. Her oyun dönemi alınan kararlar tartışılmakta, dünyanın en iyi danışmanlık firmalarında danışmanlık ve yöneticilik deneyimi olan danışmanlar tarafından sonuçlar doğru ve yanlışlar ile analiz edilmekte. Finlandiya temelli bu simülasyon, Türkiye, Azerbaycan, Belçika, ABD’de, Yunanistan, Fransa, İtalya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt gibi 50’den fazla ülkede kullanılmakta.

Mentörlük

SAHA MBA’de yöneticilik becerilerinin içselleştirilmesine destek olacak mentörlük ve supervizyon uygulamaları gerçekleştirilmekte. “Teknoloji ve İnovasyon”, “Liderlik ve İnsan Yönetimi” ile “Kurumsallaşma ve Strateji” temalarında verilen mentörlüklerin katılımcıların iş hayatına etkisi %96 olarak katılımcılardan geri bildirim alındı.

VAKA

SAHA MBA’de uygulanan vakalar ile yöneticilerin, iş hayatından örnek problemlere yenilikçi çözümler üreterek karar verme yeteneklerini geliştirme,  katılımcıların alışık oldukları düşünce sistemlerinin dışında yaratıcı ve sorun çözücü bir tarzda düşünmeleri sağlanmaktadır. Vakalar Harvard Üniversitesi’nde kullanılan vakalar ve yurt dışında vaka üzerine çalışmış seçkin hocalar tarafından uygulanmaktadır.

SAHA MBA’in referansları arasında çok çeşitli kurum ve firmaların üst düzey yöneticileri var

SAHA MBA’de 85 farklı firmadan 203 yönetici, yönetici adayı ve firma sahibi eğitim aldı, başarı şartlarını sağlayarak sertifika almaya hak kazanan katılımcı sayısı ise 156.

SAHA MBA MEZUNLAR KULÜBÜ İLE NETWORK AĞI KURULUYOR

SAHA MBA katılımcılarının bağları kopmuyor, SAHA MBA katılımcıları mezuniyetin ardından SAHA MBA Mezunlar kulübüne dahil ediliyor. Üst düzey yöneticilerden ve yönetici adaylarından oluşan kulüp ile network ağı ve arkadaşlık sürdürülürken, sürekli öğrenme destekleniyor.  Mezunların Sosyal, kültürel, mesleki ve bilimsel yaşantılarına katkıda bulunmak için çalışmalar yapılıyor. Mezunlar Kulübünü SAHA MBA katılımcılarından kendilerinin seçtiği mezunlar yönetiyor.