SAHA Girişim kapsamında desteklenen girişimci firmalar ürünlerini SAHA EXPO\'da sergiliyor

Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı üçüncü gününde devam ediyor. Fuarda SAHA Girişim projesi kapsamında 2022 yılında desteklenen girişimci firmalar da çalışmalarını sergiliyor.

Bu firmalar arasında Asartech AR-GE Tasarım Mühendislik, CET Kompozit Ve Epoksi Teknolojileri, YKSN Denizcilik Enerji Savunma, Selvi Yazılım Ve Donanım Teknolojileri, Astrotech Havacılık, Onlab Elektrik Elektronik Bilişim, Bilsa Savunma Teknolojileri, TEXINSIGHT Teknoloji, Alloya Teknoloji Bilişim, Bintech Robot Teknolojileri, Novart Uzay Teknolojileri, OZZTECH Bilgi Güvenliği Ve Yazılım, Stop Grup, Novumare İnovasyon Teknoloji Hizmetleri ve Modüler Makina yer alıyor.

SAHA İstanbul Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Özçelik, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın son döneminde bir çağrıya çıkarak SAHA Girişim projesini başlattıklarını söyledi.

Seçtikleri firmaların, şirketini kurmuş, ürün ortaya çıkarmış ve yatırım alma aşamasına gelen firmalar olduğunu aktaran Özçelik, "15 firmamızı seçtik. Bu firmalarımız bugün SAHA EXPO'dalar, ürünlerini sergiliyorlar. Bugün güzel de bir haber aldık. Bir firmamız Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığımızın kurumu olan SSTEK ile görüşmelere başladı ve bu görüşmelere başlamalarına istinaden bir imza töreni yapıldı. Bundan da son derece mutluyuz. Birkaç ay önce başlattığımız program ilk meyvesini verdi." diye konuştu.

"Hem askeri hem de sivil sektöre çalışan firmaları tercih ediyoruz"

Özgür Özçelik, buradaki her firmanın her ne kadar savunma, uzay ve havacılık sektöründe olsa da derin teknoloji diye tabir edilen alanlarda 10 ayrı sektörde firmaları seçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Sadece askeri değil sivil sektörden de firmalarımız var. Özellikle hem askeri hem de sivil sektöre çalışan firmaları tercih ediyoruz. Çünkü savunma sanayisi, havacılık ve uzay, teknolojide en üst seviyeye hitap ediyor. Oradaki bir kabiliyet, diğer alanlarda başarıyı beraberinde getiriyor. Önümüzdeki yıl tekrar çağrıya çıkmayı planlıyoruz. 15 firma için çağrıya çıkmıştık, önümüzdeki yıl bunu belki 40'a çıkarıyor olacağız.

İstanbul Kalkınma Ajansı'na, bununla ilgili bir çağrıya başvuruda bulunduk. Ajansımızın da desteğiyle firmalarımızı hem yurt içinde hem de yurt dışında temsil ederek özellikle yatırımcı görüşmelerini hazırlama, eğitim, mentorluk, teknik bilgi noktalarında destek vermeye çalışacağız. Diğer taraftan SAHA İstanbul'un 867 üyesi var. Hem ana yükleniciler hem de KOBİ'lerimiz bizim üyelerimiz. Dolayısıyla bu firmalarımızı da SAHA İstanbul'a entegre ediyor olacağız."