Dünya’nın gözü ‘SAHA’da olacak

 

Yerli ve yabancı çok sayıda firma ve temsilcisinin yanı sıra farklı ülkelerden resmi heyetleri de ağırlayacak olan SAHA EXPO, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek.

Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile diğer sivil ve askeri kamu kurumların katılım ve destekleriyle gerçekleşecek olan SAHA EXPO, alanındaki en önemli fuarlardan biri.

 

“Bu konseptle yapılan dünyadaki tek fuar”

Türkiye’nin yerli üretim potansiyelindeki artışın ve bağımsız üretim gücünün sergilendiği uluslararası bir platform olan SAHA EXPO’da stratejik öneme sahip pek çok yüksek teknoloji ürünü tanıtılacak.

Fuar yerli ve yabancı konferanslara, birebir görüşmelere ve imza törenlerine de sahne olacak.

SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, organizasyonun bu konseptle yapılan dünyadaki tek fuar olduğunu söylüyor:

“Dünyadaki fuarların konseptleri ağırlıkla platformların tüketiciye pazarlanması üzerine. Bizim fuarımızın konsepti ise savunma sanayine üretim yapan firmaların birbirleriyle etkileşimini ve iş geliştirmesini sağlayan bir sanayi ihtisas fuarı. Bu alanda böyle bir fuar türü yok. Biz bu fuar konseptiyle bir dünya markası olmayı hedefliyoruz, bu anlamda çok önemli.”

80 ülkeden katılım bekleniyor

Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay sanayiindeki yükselişi hız kesmeden devam ediyor. Bu durum dünya çapında da ilgiyle takip ediliyor. Yurtdışından SAHA EXPO’ya olan yoğun ilgi de bunun bir göstergesi.

Fuara katılımı kesinleşen ülke sayısı şimdiden 55’e ulaştı. Bu sayının etkinlik tarihine kadar 70-80 bandını yakalaması bekleniyor. Tahminlere göre etkinlik tarihinde farklı ülkelerden 20 bakan ve 31 ülkeden satın alma potansiyeli bulunan 46 resmi heyet SAHA EXPO’ya gelecek. Ve Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay sanayiinde yaptığı çalışmaları yakından inceleyecek. Resmi heyetlerin yanı sıra fuara binin üzerinde yerli ve yabancı firma ile temsilcileri de katılacak.

 

Haber detayı