SAHA İstanbul firmamız Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ (MKE AŞ), güvenlik güçleri tarafından kullanılan sistem ve alt sistemlerin yerlileştirilmesine yönelik çalışmalar yürütmektedir. Bu çerçevede, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 25 milimetre KBA silahının yedek namlusunun yerlileştirilmesi hedeflenmektedir. Yurt dışına bağımlılığın ortadan kaldırılması amacıyla MKE AŞ, yerli üretim namlu çeliği kullanarak ve talaşlı imalat ve ısıl-yüzey işlem yöntemlerini kullanarak namlu üretimini gerçekleştirmiştir. Bu sayede, namlu yüzde 100 yerli imkanlarla üretilmiş ve 25 milimetre KBA silahının gövdesine entegre edilmiştir. Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan test atışları başarıyla tamamlanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin siparişlerine bağlı olarak, namluların seri üretimine ve teslimatına başlanacaktır. MKE AŞ, sadece namlu değil, aynı zamanda 25 milimetre silahın tamamının yerli ve milli imkanlarla üretilmesi için çalışmalar yürütmektedir. Şirketin teknik ekipleri tarafından yapılan tasarım çalışmaları belirli bir aşamaya gelmiştir.
Silahın yerlileştirilmesiyle birlikte, MKE AŞ'nin ürün yelpazesine gaz geri tepmeli 25 milimetre otomatik top da eklenmiştir. Bu sayede Deniz ve Kara Kuvvetleri'nin deniz platformlarında ve zırhlı muharebe araçlarında ihtiyaç duyacakları 25 milimetre silah sistemleri tamamen yerli imkanlarla karşılanabilecektir.
Company News
KEYVAN Havacılık ve İstanbul Aydın Üniversitesi Arasında Havacılık Meteorolojisi Destekleyici Eğitim Protokolü İmzalandı
MKE Tarihinde İlk Kez Dünyanın En Büyük Savunma Şirketleri Arasında İlk 100’e Girdi
Romanya, Karadeniz Filosu için Türkiye’den HİSAR Sınıfı Açık Deniz Karakol Gemisi Alıyor
MKE Teslimatlarına Ara Vermeden Devam Ediyor
Türk Savunma Sanayisinin Yetenek Envanteri YETEN 2.0 Projesiyle Dijitalleşiyor
Türk Savunma Sanayii, SKYDAGGER ve KALKAN DİHA ile Mini İHA’larda Yeni Dönem Açıyor
Türkiye’nin Savunma Gücünü Artıracak Tesis Çorum’da Kuruluyor
