Makine ve Kimya Endüstrisi, günümüz harp sahasında artan mini/mikro İHA ve taktik dron tehditlerine, akıllı mühimmat ve seyir füzelerine karşı yerli ve millî imkanlarla geliştirdiği MKE TOLGA Yakın Hava Savunma Sistemi’nin (YHSS) ilk atışlı test faaliyetini gerçekleştirdi.
Millî Savunma Bakanlığı Karapınar Atış, Test ve Değerlendirme Merkezi’nde gerçekleşen faaliyet, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere farklı güvenlik birimlerinden temsilcilerin arasında yer aldığı, 100’e yakın katılımcı tarafından yerinde takip edildi.
Kara birliklerinin korunması, kritik tesis muhafazası, hareketli konvoy koruma görevleri, üs/yerleşke savunması ve deniz platformu korumasına yönelik geliştirilen MKE TOLGA, test atış faaliyetinde 8 farklı senaryoda saldırı gerçekleştiren düşman dronlarını yüzde 100 başarıyla imha etti.
Dünyada artan dron tehditlerine karşı komple bir sistem çözümü sunan MKE Tolga YHSS, komuta kontrol merkezi aracılığıyla manuel, yarı otonom ve otonom olmak üzere 3 farklı modda başarıyla görev icra edebiliyor. Hepsi yerli ve milli imkanlarla MKE tarafından geliştirilen jammer, elektro-optik ve radarın yanı sıra 35 mm, 20mm, iki tip 12.7 mm silah sistemi ve bu silahlar için özel olarak geliştirilen parçacıklı mühimmat ile de hedefler bertaraf ediliyor.
Firma Haberleri
Kamu Hurdaları MKE Geri Dönüşüm İşletmelerinde Silah ve Mühimmata Dönüşüyor
KEYVAN Havacılık’tan Iğdır’da Üst Düzey Kamu ve Akademi Ziyaretleri
2025 Yılında MKE Teslimatları
ASELSAN teknoloji yatırımlarıyla Anadolu’ya yayılıyor
Bakan Kaçır Türkiye’nin ileri teknolojideki atılımını vurguladı
Savunma sanayisinde yeni hedef 10 milyar dolar
‘MKE BALKIN’ İle Bir Üründe Daha Dışa Bağımlılık Sona Erdi!
