Türkiye, kardeş ülke Azerbaycan ile askerî ve sanayi alanında iş birliğini derinleştirmeye devam ediyor. Türkiye’nin en köklü savunma sanayii şirketlerinden biri olan Makine ve Kimya Endüstrisi, iki ülke arasındaki savunma ve teknoloji iş birliğini kurumsal bir zemine taşıyarak ‘Makine ve Kimya Azerbaijan (MKA)’ adıyla Azerbaycan’da yeni bir şirket kurdu. Bakü merkezli Şirket, Azerbaycan makamlarınca tescil edilerek, resmen faaliyetlerine başladı.
TÜRKİYE VE AZERBAYCAN’DAN ORTAK SAVUNMA ÜRETİMİ
Asırlara dayanan tecrübesi ile Makine ve Kimya Endüstrisi, yüksek teknolojili savunma sanayii üretim alt yapısını kardeş ülke Azerbaycan’da da inşa edecek. Halihazırda MKE tarafından, Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanlığı’na bağlı Azersilah için fişek üretim hattı kurulumu devam ediyor. Teknoloji transferi ile kurulacak yeni tesislerde hem Türkiye hem de Azerbaycan’ın ihtiyaç duyduğu farklı kalemlerde savunma ürünlerinin üretimi gerçekleştirilecek. İki kardeş ülke arasında iş birliği potansiyelini bir adım ileriye taşıyacak olan MKE’nin yatırım girişimi, uzun vadede Azerbaycan’da önemli bir istihdam imkanı da sağlamış olacak.
Sermayesinin tamamı MKE’ye ait olan Makine ve Kimya Azerbaijan (MKA), MKE’nin Kafkasya ve Orta Asya’ya açılan kapısı olacak. Burada gerçekleştirecek üretimle Türk devletlerinin yanı sıra dost ve müttefik ülkelerin savunma sanayii ihtiyaçlarına da yanıt verilecek.
MİLLÎ GÜÇ MKE - MKA
Küresel adımlarıyla her alanda takip edilen MKE, Azerbaycan’da faaliyete geçirdiği yeni şirketi MKA ile köklü markasının dünyaya tanıtılmasının yanı sıra, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi vizyonu doğrultusunda önemli bir adımın daha altına imza atmış oldu.
Kararlılıkla üreten ve çağımızın ihtiyaçları doğrultusunda yeni savunma ürünlerini geliştirmeye devam eden Makine ve Kimya Endüstrisi, altında Türk mühendislerin imzası bulunan ürünlerini hali hazırda 5 kıtada 99 ülkeye ihraç ediyor.
Firma Haberleri
Kamu Hurdaları MKE Geri Dönüşüm İşletmelerinde Silah ve Mühimmata Dönüşüyor
KEYVAN Havacılık’tan Iğdır’da Üst Düzey Kamu ve Akademi Ziyaretleri
2025 Yılında MKE Teslimatları
ASELSAN teknoloji yatırımlarıyla Anadolu’ya yayılıyor
Bakan Kaçır Türkiye’nin ileri teknolojideki atılımını vurguladı
Savunma sanayisinde yeni hedef 10 milyar dolar
‘MKE BALKIN’ İle Bir Üründe Daha Dışa Bağımlılık Sona Erdi!
