Otonom Teknoloji savunma ve havacılık alanında ortalama 20 yıllık deneyime sahip çekirdek bir kadro tarafından, insansız ve otonom sistem teknolojileri üzerinde yenilikçi çözümler üretmek amacıyla Haziran 2012’de kurulmuştur.
Mayıs 2013 tarihinde ODTU Teknokent’te yer alan merkezinde Ar-Ge çalışmalarına başlamıştır.
2014 Haziran ayında Ostim İvedik’te 750m2’lik üretim tesisini kurmuştur.
Otonom Teknoloji, insansız sistemler için robotik, elektronik ve yazılım alanlarında özgün ve yenilikçi çözümler geliştiren bir mühendislik ve teknoloji firmasıdır.
Otonom Teknoloji; sınır güvenliği, keşif ve gözetleme, haberleşme, arama-kurtarma ve tarım başta olmak üzere, pek çok uygulama için entegre çözümler geliştirmektedir.
Bunların başında; aerostatlar, yere bağlı (tethered) insansız hava araçları ve bunlarla ilgili elektronik ve yazılım bileşenleri gelmektedir.
Yere bağlı balon sistemleri (aerostat), kullanıcının talebine göre istenilen faydalı yükü görev irtifasına kaldırabilecek şekilde özel tasarlanıp üretilmektedir. Rüzgar ve sıcaklık dayanımı yüksek aerostat aileleri havadan hafif tekniği ile havada kesintisiz görev yapabilir ve benzer amaçlar için kullanılan hava araçlarına kıyasla oldukça düşük maliyete sahiptir.
Özgün yere bağlı dron sistemi, herhangi bir dron platformunun batarya kapasitesine bağlı olan uçuş süre kısıtlamasını ortadan kaldırıp kablo üzerinden %100 güvenli haberleşme ve dronlara süresiz uçuş imkanı sağlamaktadır. Yere bağlı dron sistemi, kullanıcının talebi ile herhangi bir drona entegre edilebilir ve hareketli platformlardan kullanılabilir.
Güneş enerjili insansız hava gemisi; havadan hafif tekniği ile yüksek irtifalara ulaşabilen, gelişmiş otonom yapısı sayesinde yer kontrol istasyonunda bir hava gemisi pilotuna ihtiyaç duymaksızın haftalarca kesintisiz görev yapabilen bir hava gemisidir (airship).
Otonom Teknoloji özgün ürünlerinde de kullanılan insansız sistemler için ortak mimari belirleyen JAUS (joint architecture for unmanned systems) standardına uyumlu olarak geliştirilen operatör kontrol yazılım ve donanım birimleri; seyrüsefer yönetimi, görev planlaması, sensör verilerinin görselleştirilmesi, platform ve faydalı yüklerin kontrolleri gibi birçok fonksiyonu yerine getirebilmektedir. Ürün hattı yaklaşımı sayesinde kısa sürede ve maliyet etkin şekilde birçok farklı kara, deniz, ve hava platformları için talep edilen özel ekranlar kontrol birimine ilave edilebilmektedir.
Aerostat
İnsansız Hava Aracı
İnsansız Hava Gemisi
Yer Kontrol İstasyonu
Firmaya iletmek istediğiniz taleplerinizi bu formu doldurarak iletebilirsiniz.