Karel, 1986 yılında özgün tasarımlarıyla, Türkiye’de elektronik telefon santralı pazarını yaratmış, bu pazara PBX ürünleri kazandırmış ve Türkiye’nin haberleşme alanında elektro-mekanik sistemlerden elektronik haberleşme sistemlerine geçişinde öncü olmuştur. Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Karel, haberleşme elektroniği alanında Türkiye’nin en gelişmiş Ar-Ge’sine ve dünya standartlarında üretim tesis ve standartlarına sahiptir. Bugün Türkiye’nin 30’dan fazla ülkeye ürün ve teknoloji ihraç eden pazar lideri markasıdır. Dünyanın bilinen ve güvenilen kurumlarından Brand-Finance’ın hazırladığı “Türkiye’nin En Değerli 100 Markası” listesindeki markalardan biri olarak gösterilmektedir.
Karel Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşundan biridir. Yaklaşık 2000 çalışanı olan, halka açık ve şeffaf bir kurumsal yönetime sahip Karel’in başarısı telekomünikasyon gibi büyük Ar-Ge gücüne ve yatırıma ihtiyaç duyulan, az gelişmiş ülkelerin kullanıcı olarak bile bulunmadığı bir sektörde, gelişmiş ekonomilere sahip ülkelerin dünya devi üretici firmalarıyla rekabet ederek dünya ölçeğinde bir firma yaratması ile ölçülmektedir.
Tüm Uluslararası ve Ulusal Araştırma Kurumunu raporlarına göre PBX konusunda Türkiye’nin açık ara pazar lideridir. Bu gün 700 binden fazla işletme Karel santral kullanmaktadır. Türkiye’de işyeri haberleşme trafiğinin yaklaşık %50’si Karel sistemler üzerinden gerçekleşmektedir. Türkiye’nin en önemli Bilişim araştırması olan ve her yıl yayınlanan Bilişim 500 Araştırması sonuçlarına göre Türkiye PBX kategorisi ve Türkiye Merkezli Üretici kategorisi birincisi seçilmiştir. Uluslararası araştırma raporlarına göre ise Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Pazar liderliğinin yanı sıra, Avrupa’nın en büyük 3, dünyanın en büyük 15 PBX üreticisinden biridir. 81 ilinde tamamında, 300’ü aşkın Yetkili Satıcı ve Servisiyle Türkiye’nin bu alanda en yüksek penetrasyona ve etkin dağıtım kanalına sahip şirketidir.
İletişim çözümleri ile birlikte güvenlik sistemleri, apartman konuşma sistemleri, alarm sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, IP DECT haberleşme sistemleri, hemşire çağrı sistemleri gibi farklı çözümlerin entegrasyon ve projelendirilmesiyle de sunduğu katma değeri arttırmaktadır.
Karel, ana faaliyeti olan telekomünikasyon konusunda çeşitli teknoloji, özellik ve kapasitelerde kablolu ve kablosuz iletişim sistemleri geliştirmekte, üretmekte ve bu ürünleri yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda satmakta ve satış sonrası hizmet organizasyonlarını gerçekleştirmektedir. Başlıca ürünler, üstyapı sınıfında küçük, orta ve büyük kapasitelerde olmak üzere özel telefon santralları ve bunların çevre birimleri, IP çağrı merkezi, altyapı sınıfında ise kırsal alan santralları ve ara bağlantı santrallarıdır. Teknolojiyi yakından takip eden ve öncü olan Karel, en gelişmiş iletişim teknolojileri ile bunu pekiştirmiştir. Ayrıca Karel, görüntülü iletişim ve güvenlik sistemleri, hırsız alarm sistemleri, apartman konuşma sistemleri, bulut ve M2M pazarlarına yönelik ürün ve çözümlerin satış ve proje bazlı uygulamaları konusunda faaliyet göstermektedir. Karel ürünlerini yurtiçinde kendi yetkili satıcılarından oluşan dağıtım kanalı üzerinden, yurtdışında ise dağıtıcı firmalar üzerinden gerçekleştirmektedir. Karel, telekomünikasyon faaliyeti kapsamında bazı tamamlayıcı ürünlerin ithalatını da yapmaktadır. Karel, çeşitli yabancı firmalarla yürütmekte olduğu işbirlikleri sayesinde, iletişim altyapısı konusunda Kamu ve Özel Sektör kuruluşlarına anahtar teslimi projeler de yürütmektedir.
Karel, telekom operatörlerine ürün tedarikinin yanı sıra servis projelerinde de yer almakta, Türk Telekom ve Vodafone’a Türkiye genelinde 60 ilde saha bakım onarım hizmetleri vermektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü projeleri kapsamında bu güne kadar 40’ı aşkın yerde hizmete verilen Kent Güvenliği Yönetim Sistemleri (Mobese) kurmaktadır. Yine benzer kapsamda Savunma Sanayi Müsteşarlığı projesi altında İstanbul, İzmir, Bursa, Adana ve Gaziantep gibi büyük il merkezlerindeki Kent Güvenliği Yönetim Sistemlerinin montajı ve devreye alınması işleri Kurumsal Projeler Grubu tarafından gerçekleştirilmektedir. Yine bu grup tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi olarak Edirne ve Çorum Osmancık’ta kurulan gelir paylaşımı esasına göre Kırmızı Işık İhlal ve Hız İhlal sistemleri benzeri TEDES projeleri gerçekleştirilmektedir.
Bir elektronik sistem üreticisi olan Karel, bu faaliyet alanıyla ilgili ağırlıklı olarak beyaz eşya elektroniği tasarımı ve üretimi konusunda çalışmaktadır.
Dijital Sinyal İşleme Teknolojisi (Digital Signal Processing Technology)
Konuşma ve Doğal Dil İşleme Teknolojisi (Speech & Natural Language Processing Technology)
Güvenli Bilişim Teknikleri (Secure Computing Techniques)
Protokol Teknolojisi (Protocol Technology)
Elektronik Bileşen Teknolojileri (Electronic Component Technologies)
Ağ Yönetim Sistemleri (Network Management Systems)
Bilgi Yönetim ve Dağıtımını Destekleyen Alt Yapılar (Infrastructure to Support Information Management & Dissemination)
Hava Trafik Kontrol Sistemleri (Air Traffic Control Systems)
Komuta ve Bilgi Sistemleri (KBS) Entegrasyonu (Command & Information Systems Integration)
Nesnelerin İnterneti (Internet Of Things)
Havacılık Ekipman Ve Malzemeleri (Aeronautical Equipment and Supplies)
Uçak Kontrol Sistemleri, Elektronik (Aircraft Control Systems, Electronic)
Uçak Uçuş Aletleri (Aircraft Flight Instruments)
İletişim Ürünleri ve Çözümleri
Bulut Çözümleri
Görüntülü İletişim ve Güvenlik Sistemleri
IoT Çözümleri
Askeri Santrallar
Alarm ve Anons
Askeri Haberleşme
Askeri Araç Çözümleri
Askeri Bilgisayar
Ataletsel Navigasyon
Firmaya iletmek istediğiniz taleplerinizi bu formu doldurarak iletebilirsiniz.